Wat bieden wij u?

U bent zelfstandige zonder vennootschap

Naast het pensioensparen en langetermijnsparen kan u als zelfstandige ook het VAPZ onderschrijven.

U mag maximum 8,17% (met een maximum van 3127,24 EUR in 2017) van uw referentie inkomen besteden aan een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) en dit als onkosten boeken.

U bent zelfstandige met vennootschap

Ieder bedrijf mag voor haar zelfstandige zaakvoerders en/of bestuurder stortingen doen voor de opbouw van hun pensioen, dit is de IPT (= Individuele Pensioentoezegging).
Het maximum dat hier mag gestort worden, wordt fiscaal beperkt volgens de 80% regel.

Een voorbeeld zal veel duidelijk maken. U bent vandaag 40 jaar en werkt sinds uw 25 jaar in uw vennootschap. U neemt ieder jaar een loon 36.000,00 EUR / jaar. Uw vennootschap mag voor uw pensioen 8080 EUR / jaar storten en dit in de onkosten van het bedrijf inbrengen.

Een groepsverzekering voor uw personeel

Meer en meer bedrijven gaan over tot het installeren van een groepesverzekering voor hun personeel.Zelfs als u maar één personeelslid hebt, kan u een groepsverzekering afsluiten. De groepsverzekering wordt meer en meer als een onderdeel van het loon beschouwd.
Verschillende dekkingen kunnen hier door het personeelslid worden gekozen (bijv. pensioen, overlijdenskapitaal, gewaarborgd inkomen).
De werkgever bepaalt het budget, de werknemer kiest wat hij wenst verzekerd te zien;

Contacteer ons!

Wat uw verzekeringsdekkingsbehoeften ook zijn, wij zijn er om het leven goed te laten verlopen.
Vraag een offerte aan of bel ons.